Copyright!

Copyright bepalingen zijn van toepassing op de foto's. Kopiëren van foto's is niet toegestaan. Bij constatering zal het commerciële tarief worden gefactureerd conform jurisprudentie van de fotografen federatie.

maandag 30 december 2013

Knobbelzwanen in vlucht (Cygnus olor)

Knobbelzwanen


Knobbelzwanen zijn gracieuze vogels. Wie kijkt er niet even op wanneer een groepje knobbelzwanen met een luid fluitend geluid langs wiekt, om vervolgens waterskiënd te landen in een vaart of plas? Beide partners van een broedpaar zijn elkaar meestal hun hele leven lang trouw, sterft een van de vogels dan zoekt de ander, soms pas na enkele jaren, een nieuwe partner.













Pijlstaarteend in vlucht (Anas acuta)

De pijlstaarteend (Anas acuta) is een vrij grote grondeleend.


Pijlstaarten zijn sierlijke vogels; de lange hals en staart vallen erg op, vooral ook wanneer de vogels overvliegen. Pijlstaarten broeden langs ondiepe meren in open gebieden. In Nederland is de pijlstaart vooral te gast gedurende milde winters, bij koude trekken pijlstaarten verder naar het zuiden.






zondag 29 december 2013

Ree (Capreolus capreolus)


Het ree  
is wat grootte betreft te vergelijken met een grote herdershond. Het ree komt voor in bijna geheel Europa. Het heeft een zandgele tot roodbruine vacht in de zomer die in de herfst langer wordt en verkleurt tot grijsbruin. 

  • Een mannetjes ree heet bok, 
  • Een vrouwtjes ree heet geit, 
  • Een jong een reekalf en
  • Een groep een sprong.

Klik hier voor Meer info over Het ree van de Zoogdiervereniging









Graspieper (Anthus pratensis)

Graspieper
Het ligt voor de hand, maar een graspieper is inderdaad een vogel die voornamelijk 'in het gras zit en 'piep' zegt'. Bij het opvliegen dan, want op de grond zijn de vogels muisstil. Vrijwel elk open gebied met een korte vegetatie - of het nu weilanden, duinen, akkers, heiden of hoogvenen zijn - wordt bewoond door graspiepers. De vogel is dan ook overal in Nederland aan te treffen in het buitengebied.

 klik hier voor informatie van de vogelbescherming

Groter weergeven: klik op de eerste foto