Copyright!

Copyright bepalingen zijn van toepassing op de foto's. Kopiëren van foto's is niet toegestaan. Bij constatering zal het commerciële tarief worden gefactureerd conform jurisprudentie van de fotografen federatie.

zaterdag 30 augustus 2014

FoodWalk op het Weerwatereiland (vogeleiland)

Een vaartochtje, een mooie wandeling, plukken van al het eetbare dat de natuur ons biedt. 
Een smaakvol uitstapje Natuurbeleving. 

Vandaag meegeweest met Chris van der Linden, plaatselijk beter bekend als Chris "de Wildplukker" op wildpluk-avontuur op het Weerwatereiland. 
Chris de Wildplukker
In het Weerwater ligt het Weerwatereiland, één van de oer-landschappen van Almere. 

Weerwatereiland
Deze locatie is een groen cultureel erfgoed. De eerste bomen van Almere zijn daar geplant, op 17 april 1972, in het gebied dat toen nog geen eiland was.






Dit voor publiek alleen per boot en vrij toegankelijke gebied ligt ingeklemd tussen het Stadscentrum van Almere en de A-6, 
direct naast camping Waterhout en jachthaven Haddock.
Sander Fokkens (eigenaar Camping Waterhout) was de schipper van de dag en heeft ons heen-en-weer gevaren.


Sander Fokkens



In de volksmond heet het eiland Vogeleiland. 
Afhankelijk van het seizoen zijn vele gevleugelde vrienden aanwezig.

jonge ekster

Het Vogeleiland is halverwege de jaren zeventig ontstaan doordat in dit gebied zand werd gewonnen voor de stedelijke ontwikkeling van Almere. 
Van drooggelegd en ontgonnen land werd het weer water: Weerwater.
 stad is dichtbij
Omdat pas later besloten is het eiland aan te leggen vindt je op het Vogeleiland ook nog sporen van een oud fietspad. 
Het fietspad



Op het zuidelijke deel van het eiland ligt een reep zand, ooit het fundament van de de Muiderweg die daar gelegen heeft. In 1972 liep de Muiderweg door tot aan de Kraanvogelweg en liep dus over het huidige Weerwatereiland.

Nu nog een oase van rust en bijzondere natuur met erfgoed uit de pionierstijd van de polder en Almere, in de nabije toekomst een belangrijk ontwikkelgebied voor de Floriade. Vaste bewoners van het eiland zijn Schotse Hooglanders en Exmoorpony's (en 2 varkens?) 
Hoefafdruk Schotse Hooglander
Exmoorpony's
Mogelijk dat de camping Waterhout verplaatst wordt naar het eiland. Mogelijk dat er huizen worden gebouwd. Zeer spijtig dat dit stukje ongerepte natuur ten prooi valt aan het prestige project: Floriade 2022.

Tijdens de wandeling gaf Chris ons uitleg over eetbare en smakelijke planten. 


Uitleg onder weg

O.a. liet hij ons kennismaken met:
Ridderzuring, Weegbree, Brandnetel, Varkensgras, Hondsdraf, Zilverschoon, Kers, Gele klaver en Hazelnoten.

Voor de deelnemers stond er op een houtsparend kooktoestel een lekkere oersoep te pruttelen. De ingrediënten geplukt van het eiland en elders uit Almere.
De kooktent

Houtsparende kooktoestel

Verse broodjes waren gebakken om te besmeren met vlierbessengelei, paardenbloemgelei, bramenjam, lijsterbesjam en kornoeljejam. En ook mochten we proeven van de wildeplanten-pesto.

Een geslaagd en verfrissend (regenbui) uitstapje met mogelijkheden om een volgende keer de natuurbeleving te combineren met een fotografieworkshop.

Volg deze blog of mijn Facebookpagina Belevingsfotografie 
1x per maand organiseer ik een Fotografie & Natuurbeleving Workshop. Deze is ook privé te boeken.

Michiel Leegerstee
Natuurfotograaf / INV-natuurgids
Email: info@visueelconcept.nl


Tip:  Als je op een foto klikt worden deze in een groter formaat weergegeven. 


maandag 11 augustus 2014

Workshop Polofotografie


Workshop Polofotografie
met medewerking van Polo Club Midden-Nederland

Heb je al wat ervaring met fotografie in het algemeen, maar wil je leren hoe je spectaculaire paardensportfoto's kan maken en wat daar allemaal bij komt kijken? Dan is polo een bijzondere beleving om te fotograferen.



Polo

Polo combineert spanning, snelheid en risico en heeft dus alles in zich om spectaculaire foto’s te (leren) maken. Het is een mengeling van hockey en rugby, gespeeld op een paard. In een wedstrijd draait het om twee teams van ieder vier spelers te paard die alles op alles zetten om de bal in het doel van de tegenstander te slaan en te winnen. Er worden snelheden bereikt tot 60 km per uur en de spelregels laten het toe om elkaar fysiek weg te duwen. Geen sport voor watjes dus! Ondanks het imago van een sport voor stoere mannen en de benodigde dosis lef en behendigheid is polo niet gebonden aan leeftijd of geslacht. Mannen en vrouwen, jong en oud spelen in gemixte teams. De vaak bikkelharde strijd op het veld wordt gecombineerd met sociaal genoegen langs de lijn met veel kansen op leuke foto’s . Op de fotografieworkshop zal ook aandacht worden besteed aan straatfotografie. 





Theorie & Praktijk

Leer eerst het spel en de belangrijkste regels kennen zodat je kunt anticiperen op de volgende beweging of actie. Een onderdeel van de workshop is speluitleg.  Aanvullend wordt besproken met welke instellingen en vanuit welke positie je de mooiste foto’s kan maken. Daarna gaan we de theorie in praktijk brengen en zelf polofoto's maken.
Tenslotte krijgt iedereen feedback op de gemaakte foto’s in een besloten groep op Facebook.




Wat voor camera heb ik nodig?

Om de workshop te volgen is het gewenst om te beschikken over een spiegelreflex of systeemcamera, met instelmogelijkheden - een telelens of (optische) telezoom, bijvoorkeur een 1-poot statief en een klein opvouwbaar krukje of fotografenstoeltje.



Locatie & Datum:
Putten - Zaterdag 20 september 2014 :                                12.00 – ca. 17.00 uur

Aantal deelnemers
Maximaal 8

Deelnamekosten:
€ 65,00, inclusief 3 consumpties / Exclusief evt. parkeerkosten (€ 5,00)

Let op!

In verband met het  beperkt aantal deelnemers, is het niet mogelijk om een workshop te reserveren. Indien u wilt deelnemen, verstuurt u een email naar polo@visueelconcept.nl ov.v. Workshop Polofotografie.  Betalingsgegevens staan op de bevestiging-email die u ontvangt als uw inschrijving is geaccepteerd. Na ontvangst van de deelnamekosten bent u verzekerd van een plaats op de workshop.

vrijdag 8 augustus 2014

Workshop Fotografie & Natuurbeleving 11 oktober #AmsterdamseWaterleidingsduinen

Workshop Fotografie & Natuurbeleving 

Thema: Hert & Vos

Amsterdamse Waterleidingduinen

Ga je ook mee zaterdag 11 oktober 2014?




Wat ga ik beleven op deze workshop?

Tijdens de BelevingsFotografie workshop zal Michiel Leegerstee (Natuurfotograaf en IVN-natuurgids) de wetenswaardigheden van het gebied vertellen en vanuit zijn passie Natuurfotografie zijn kennis delen om mooie natuurfoto’s te maken.

Tijdens de wandeling wordt er door Michiel uitleg gegeven over de technische en creatieve mogelijkheden van je camera (en flitser) bij natuurfotografie.

De workshop is geschikt voor iedereen die van fotograferen houdt en zijn of haar camera beter wil leren kennen. De workshop is een boeiende en leerzame natuurbeleving!



Wat voor camera heb je nodig?



Om de workshop te volgen is het gewenst om te beschikken over een

spiegelreflex of systeemcamera met instelmogelijkheden
-bij voorkeur met een standaard (kitlens) en telelens of telezoom en
een lichtgewicht of 1-poot statief.

Zaterdag 11 oktober 2014 
10.00 uur - ca. 14.30 uur






Deelnamekosten €47,50 p.p. 


exclusief parkeerkosten, incl. toegang duingebied en een kop koffie/thee voor de deelnemers die om 09.45 uur aanwezig zijn op de verzamellocatie. Tip: kom op tijd.


Let op!

In verband met het beperkt aantal deelnemers, is het niet mogelijk om een workshop te reserveren. Indien u wilt deelnemen, verstuurt u een email naar AWD@Visueelconcept.nl 
Betalingsgegevens staan op de bevestiging-email die u ontvangt als uw inschrijving is geaccepteerd. Na ontvangst van de deelnamekosten bent u verzekerd van een plaats op de workshop.