Copyright!

Copyright bepalingen zijn van toepassing op de foto's. Kopiëren van foto's is niet toegestaan. Bij constatering zal het commerciële tarief worden gefactureerd conform jurisprudentie van de fotografen federatie.

maandag 12 januari 2015

Foto/verslag: Winterwandeling Lepelaarsplassen georganiseerd door Het Flevo-Landschap.

Winterwandeling Lepelaarsplassen
De vogels in en rond de Lepelaarplassen zijn tijdens de wintermaanden extra goed zichtbaar, doordat de bomen en struiken nog kaal zijn. Tijdens deze rondwandeling ontdekt u welke verschillende vogels speciaal in de winter naar dit gebied komen. Na afloop kunt u in bezoekerscentrum De Trekvogel lekker opwarmen onder het genot van een kopje koffie, thee of warme chocomel. Deze wandeling duurt ongeveer anderhalf tot twee uur en gaat door drassig gebied. Vergeet daarom uw laarzen niet en neem vooral een verrekijker mee.
Klik hier voor Website Flevo-Landschap

----
Foto's en verslag van Martin Zonnenberg
Nadat het de gehele morgen stevig aan het stormen was en de regen zich ook van zijn goede kant liet zien, vertrokken we met een negental personen na een korte inleiding van Michiel Leegerstee (natuur)fotograaf en IVN-Natuurgids rond 14:00 vanuit Bezoekerscentrum de Trekvogel naar het voor publiek afgesloten gebied van de Lepelaarsplassen.






Warempel was het plotseling droog en is het ook droog gebleven, Maar de storm werd er niet minder om en liet regelmatig merken dat die er ook was.
Gelukkig hadden wij de tip gekregen om rubberlaarzen aan te trekken en dat bleek ook wel nodig te zijn, het was erg nat en drassig, Stonden soms tot over de enkels in water en of modder. Onderweg heeft Michiel ons op diversen plekken de nodige informatie gegeven over de omgeving, history en andere wetenswaardigheden over het gebied, en dat was erg leerzaam.
Eerste stappen in het afgesloten gebied

Trekvogelveldje


Bijvoorbeeld dat de kern van de Lepelaarplassen bestaat uit kleimoeras met drie plassen die ontstaan zijn door zandwinning tijdens de bouw van de Oostvaardersdijk. Langs de dijk bevindt zich een vierde (kwel)plas.
In Almere stad ligt ook een plas door zandwinning voor de A6 die de toepasselijke naam WEERwater heeft gekregen.
(Wist ik veel dat als je grond wint, voor een snelweg en dat dan een meer vormt, dat je dat dan gewoon (Weer) Water noemt, hoe simpel)
Beversporen!

Uitzicht vanuit observatiehut op de kwelplas langs de Oostvaardersdijk

Het was erg leerzaam en zeker voor herhaling vatbaar (misschien als het zonnetje er is en het wat minder waait) Weinig of geen dieren gezien maar eigenlijk was dat niet zo raar, wie gaat er nou met dit weer open en bloot poseren voor een aantal fanatiekelingen die weer in wind trotseren op een Zaterdag terwijl je ook op de bank kunt zitten warm bij de TV.. hahaha 

Mooie waarneming: 5 mannetjes grote zaagbek

De gezellige middag afgesloten in het Natuurcentrum De Trekvogel en genoten van een lekkere warme kop Chocolademelk .. en wat nagepraat over de middag..
Iedereen bedankt voor de mooie en gezellige middag en tot ziens...

vrijdag 9 januari 2015

#Photobomb


Definition of photobomb in English:

Spoil a photograph of (a person or thing) by unexpectedly appearing in the camera’s field of view as the picture is taken, typically as a prank or practical joke

Photobombing is the act of accidentally or purposely putting oneself into the view of a photograph, often in order to play a practical joke on the photographer or the subjects. 

Photobombing has received significant coverage since 2009. In discussing a "stingray photobomb" picture that went viral.



Artikel van Newyorker over de pijlstaartrog photobomb

----
Tijdens het maken van een beeldverslag van een netwerkbijeenkomst kreeg ik voor het eerst te maken  als fotograaf met #Photobombing.