Copyright!

Copyright bepalingen zijn van toepassing op de foto's. Kopiëren van foto's is niet toegestaan. Bij constatering zal het commerciële tarief worden gefactureerd conform jurisprudentie van de fotografen federatie.

maandag 22 juni 2015

meelwormen met ... Gaai, Boomklever, Grote Bonte Specht

De larve van de meeltor (Tenebrio molitoris) is bekend als de meelworm. Deze is zowel een plaaginsect als een belangrijke bron van voedsel voor vogels en reptielen. 




Meeltor (foto van internet)


zondag 21 juni 2015

Mmmmm Escargots


Mmmmm Escargots
Denk je een lekkere landslak gevonden te hebben,
komt er zo'n vlerk die hem gewoon van je afpakt!




3 soorten duiven in de tuin.




‪#‎Houtduif‬ 
Er zijn het hele jaar door veel houtduiven in ons land te zien.
Je hoeft maar een park, je eigen tuin of bij Michiel op het 
‪#‎buitenverblijf‬.
De houtduif is de grootste in Nederland voorkomende duif en is gemakkelijk te herkennen aan de witte vlek in de hals. In de vlucht zijn de witte strepen op de vleugels duidelijke zichtbaar. 
Het is een zware vogel, maar vliegt snel en is ondanks het grote gewicht erg wendbaar.


‪#‎Holenduif‬ Het kleine broertje van de houtduif is de holenduif, die wel tien centimeter kleiner is. De holenduif is onopvallend en kan op het eerste zicht verward worden met een postduif of stadsduif. Het verenkleed is echter geheel blauwgrijs met purperkleurige hals. Kijk je goed dan vallen de twee groene iriserende vlekken in de nek op, daar waar die bij de houtduif wit zijn. Ook ontbreken bij holenduiven de witte banen op de bovenvleugels (kenmerkend voor de houtduif), zodat beide soorten ook makkelijk in vlucht zijn te onderscheiden.





De ‪#‎TurkseTortel‬ is de derde duivensoort die ik dit weekend gefotografeerd heb op het ‪#‎buitenverblijf‬. Deze vogel heeft een licht beigegrijs verenkleed, met een zwart-witte nekband en een contrasterende zwarte iris. De snavel is relatief kort en de poten leverkleurig. In de vlucht vallen de lichte vleugelpartijen en buitenste staartpennen op. De staart is van onderen voor de helft wit. Het verenkleed is bij beide geslachten gelijk. 
Er zijn weinig vogels die zich zo snel kunnen vermenigvuldigen.
De Turkse tortel (Streptopelia decaocto) is sinds 1900 vanuit de Balkan West-Europa binnengetrokken. In Nederland was het eerste geregistreerde broedgeval in 1949. Het is nauwelijks voor te stellen hoe snel de uitbreiding van deze soort zich heeft voltrokken. In de tuinvogeltelling van Vogelbescherming Nederland staat de Turkse tortel op de zevende plaats.


dinsdag 16 juni 2015

Boomklevers

De boomklever is een korte, gedrongen en actieve vogel met een krachtige puntige snavel. 
Dit zijn de enige vogels die makkelijk langs een boomstam omhoog- en omlaag kunnen klimmen.

Orde : Zangvogels (Passeriformes)
Familie : Boomklevers ( Sittidae)








Sittidae)