Copyright!

Copyright bepalingen zijn van toepassing op de foto's. Kopiëren van foto's is niet toegestaan. Bij constatering zal het commerciële tarief worden gefactureerd conform jurisprudentie van de fotografen federatie.

maandag 12 oktober 2015

Het Veluws Heideschaap

NatuurWeetje: Het Veluws Heideschaap is een groot, lang en hoogbenig schaap. De kleur is crèmeachtig wit. De kop is gebogen en tot achter de oren onbewold. Het ras is heeft geen horens. Kenmerkend is de zijdeglanzend behaarde ramsneus. De vacht is wit, langharig, afhangend en draderig, zonder krulletjes en vrij grof. Op kop en poten komen soms voskleurige vlekjes voor. De staart is lang en bewold. De schapen moeten de heide open houden. Ze vreten het gras en jonge boompjes tussen de heide weg.








In 2007 waren er 1400 zuivere ooien en 70 rammen, verspreid over 9 kuddes in Gelderland, Overijssel en Utrecht, in bezit van organisaties voor natuurbeheer (oa. provinciale landschappen). Zeven kuddes participeren in de rammenpool, met 25 rammen. Door roulatie van de rammen over verschillende kudden per jaar beperkt men inteelt. De Stichting Zeldzame Huisdierrassen heeft een belangrijke impuls gevormd tot de opzet van deze pool.

Fokkerijorganisaties

Veluws Heideschaap
G. Pastink
Campbellweg 54
7443 PV Nijverdal
Tel. 0548-613824 (na 18.00 uur)

woensdag 7 oktober 2015

Fotografie & Natuurbelevingsworkshop Oostvaardersplassen 31 oktober 2015

WORKSHOP NATUURFOTOGRAFIE OOSTVAARDERSPLASSEN
GA JE OOK MEE DE NIEUWE WILDERNIS IN? 









Tijdens de BelevingsFotografie workshop zal Michiel Leegerstee (Natuurfotograaf en IVN-natuurgids) de wetenswaardigheden van het gebied vertellen en vanuit zijn passie Natuurfotografie kennis delen om mooie natuurfoto’s te maken.

Uitleg wordt gegeven over de technische en creatieve mogelijkheden van je camera-apparatuur bij natuurfotografie.

De workshop is geschikt voor iedereen die van fotograferen houdt en zijn of haar camera 
 (met instelmogelijkheden!) beter wil leren kennen. 

We verdiepen ons in de techniek:
• sluitertijden | bevriezen en weergeven van beweging
• diafragma | spelen met scherptediepte
• ISO
• witbalans | juiste kleurweergave of juist beïnvloeden van de kleuren
• semi-automatisch fotograferen
• manueel fotograferen
• onder- en overbelichting toepassen
• verschillende manieren van scherpstellen
• lichtmeting
• wanneer gebruik je welke lens?

En in de creatieve mogelijkheden:
• compositie
• vlakverdeling en de gulden snede


Deelnamekosten €47,50 p.p. incl. een consumptie bij de nabespreking in Bezoekerscentrum De Oostvaardersplassen.
Ga je mee?

Zaterdag 31 oktober 2015
09.00 uur - ca. 13.30 uur
Lelystad

Workshop Natuurfotografie in Natuurpark Lelystad 28 november 2015


WORKSHOP FOTOGRAFIE & NATUURBELEVING

NATUURPARK LELYSTAD






ZATERDAG 28 november 2015
Natuurpark Lelystad is geen natuurgebied in strikte betekenis, maar wel een zeer natuurrijk terrein met een afwisselend, waterrijk en parkachtig landschap. Er leven met uitsterven bedreigde diersoorten zoals wisent, Przewalskipaard, otter, bever en Pater Davidshert. 
Ook minder bedreigde diersoorten zoals wild zwijn, edelhert, eland en ooievaar zwerven er rond. Natuurlijk ontbreekt de ‘echt wilde’ fauna niet. De kans is aanwezig in het park een ree, konijn, vos, wezel, hermelijn of bunzing waar te nemen. De vogelbevolking in dit afwisselende landschap met vooral loofhout is bijzonder rijk.
Een uitgelezen locatie voor iedere amateurfotograaf! Onder leiding van natuurfotograaf / IVN-natuurgids Michiel Leegerstee wordt een rondgang langs enkele bijzondere plekken in park gemaakt. Tijdens de rondwandeling is er steeds ruim voldoende tijd om uitgebreid de dieren en planten op de foto te zetten. Michiel geeft de deelnemers een uitgebreid advies voor de juiste instellingen en functies  van de camera voor algemene Natuurfotografie. Speciale aandacht wordt gegeven aan compositie, standpunt, licht, bewegende en stilstaande onderwerpen.
Om met ander ogen naar je omgeving te kijken (leren waarnemen) worden er foto opdrachten gegeven.
Om 10:00 worden de deelnemers verwacht.  Na een inleiding over het verloop van de dag en kort voorstelrondje geeft Michiel uitleg over de wijze waarop een mooie natuurfoto gemaakt kan worden en geeft daarmee meteen de eerste hints en tips aan de deelnemers. Hierna gaan we het park in om verschillende dieren te fotograferen. De waardevolle praktijkaanwijzingen zorgen ervoor dat alle deelnemers een aantal geslaagde foto’s kunnen maken. Om ca.14:30 zijn we weer terug in het bezoekerscentrum waar we met een consumptie de workshop nabespreken.
Wanneer: zaterdag 28 november 2015 -  10:00 - ca. 14:30 uur
Deelname kosten voor de groepsworkshop zijn € 47,50 p.p., 
Inclusief een consumptie bij de nabespreking  en een samenvatting.

Exclusief parkeerkosten.

U ontvangt dan nadere informatie.

Tip: combineer workshop met een overnachting in Almere
Klik hier voor B&B Muiderzand