Copyright!

Copyright bepalingen zijn van toepassing op de foto's. Kopiëren van foto's is niet toegestaan. Bij constatering zal het commerciële tarief worden gefactureerd conform jurisprudentie van de fotografen federatie.

woensdag 18 mei 2016

Hop #Lesbos





Hardoen #Lesbos

Alle Hardoenen die ik gezien heb.





















Goede vrijdag 29 april 2016, Skala Kallonis #Lesbos

Grieks Orthodox Pasen 1 mei 2016
Grieks orthodox Pasen valt niet altijd samen met het Katholieke Paasfeest.

29 april: De Processie op Goede vrijdag voor Pasen
Na heerlijk gegeten te hebben in het 2e thuis-restaurant van Gijs van Engen met uitzicht op de kerk zijn wij daar na afloop van de maaltijd gaan kijken en ... luisteren. Om ca. 20:00 uur begonnen de klokken te luiden en lopen Paasbest geklede kerkgangers richting de kerk.
Op goede vrijdagen is er 's avonds een bijzondere mis in de kerk. Er worden treurzangen gezongen. De kerk is in vol ornaat voor de komende mis. Goede Vrijdag is de dag van rouw. De dood van Christus wordt herdacht. De icoon van Christus wordt op de Epitafios gelegd, die de dagen ervoor is versierd met bloemen,  wat het graf van Christus symboliseert. Er wordt hiermee buiten de kerk een processie gehouden. De Epitafios wordt door het dorp of de stad gedragen en veel inwoners van het dorp lopen mee met de processie. Langs de route gooien de mensen bloemen naar de epitafios. De gelovigen lopen onder de Epitafios door.
Vanwege het steeds latere tijdstip op de avond door de lange duur van de treurige mis en dat wij nog terug moesten rijden naar ons appartement in Petra hebben niet gewacht op het hoogtepunt van de avond: De processie.
Restaurant Mimis

Restaurant Mimis











de Epitafios

Als je op de foto's klikt worden deze doorgaans groter weergegeven.







Dobbelsteenslang #Lesbos






Cirlgors #Lesbos



Casarca #Lesbos



Buidelmees #Lesbos



Bonte Kraai #Lesbos





Boerenzwaluw #Lesbos