Copyright!

Copyright bepalingen zijn van toepassing op de foto's. Kopiëren van foto's is niet toegestaan. Bij constatering zal het commerciële tarief worden gefactureerd conform jurisprudentie van de fotografen federatie.

vrijdag 26 augustus 2016

Rups van de #wapendragervlinder (Phalera bucephala)


Oeps wat zit er nu op mijn fototas?
Een rups van een nachtvlinder: De wapendragervlinder (Phalera bucephala)





zondag 21 augustus 2016

Beekhuizerzand (met polarisatiefilter)

Een polarisatiefilter zit standaard in mijn fototas. Dit filter gebruik ik om vooraf (dus niet in een nabewerkingsprogramma) om meer contrast in mijn foto's te krijgen: om luchten mooi donker blauw te maken en kleuren levendiger te maken. Ook als het heiig is kan een polarisatie filter helpen; je kunt er de lucht een stuk helderder mee maken. Daarnaast kan je reflectie weghalen op het water of in glas (etalage).
----
Het Beekhuizerzand is een kleine woestijn, één van de laatste grote stuifzandgebieden van Europa. Het is ooit ontstaan door ontbossing en overbegrazing in een ver verleden. Eind negentiende eeuw werd dit woeste gebied weer heringeplant. De wind brak en het zand kwam tot rust. Maar tot vier jaar geleden dreigde de zandverstuiving weer dicht te groeien met heide en bos. Besloten werd om de wind opnieuw vrij spel te geven. Vele grove dennen werden gekapt. Er ontstond weer een zandverstuiving van zo'n tweehonderd hectare.

Als je op de eerst foto klikt worden alle foto's groter weergegeven.












zaterdag 13 augustus 2016

Aziatische #ZwarteBeer alias Kraagbeer alias #Maanbeer (Ursus thibetanus)

De kraagbeer is bijna helemaal zwart en is een roofdier uit de familie der beren.  Alleen op zijn borst zit een stukje wit, vaak in de vorm van een maansikkel. Vandaar zijn andere naam 'maanbeer'.