Copyright!

Copyright bepalingen zijn van toepassing op de foto's. Kopiëren van foto's is niet toegestaan. Bij constatering zal het commerciële tarief worden gefactureerd conform jurisprudentie van de fotografen federatie.

vrijdag 31 maart 2017

Zwarte Specht / Black Woodpecker

Het is nu spechtentijd: alle spechtensoorten zijn actief en dat geldt zeker ook voor de majestueuze -schaarse- zwarte specht. Zoek hem in de grote boscomplexen en let op de luide roffel en de opvallende roep.
Zwarte spechten komen het meest voor in uitgestrekte naaldbossen, afgewisseld door beukenlanen en –percelen waarin ze broeden. Ze hakken de nestholte vooral uit in de dikkere beuken. Foerageren doen ze graag in jong naaldhout waar ze op zoek gaan naar mieren (vooral houtmieren) maar ze eten ook larven van in dood hout levende kevers.









zondag 12 maart 2017

Moeflon

De moeflon behoort tot de familie van de holhoornigen net als runderen en gemzen. Deze dieren hebben als gemeenschappelijk kenmerk dat ze horens dragen in plaats van een gewei en dat het herkauwers zijn. Horens zijn blijvende uitsteeksels aan de kop van beide geslachten van dieren.
De moeflon is het kleinste wilde schaap en wordt ook wel muffeldier genoemd. Vrouwtjes worden ooien en mannetjes rammen genoemd.
De status van de moeflon in Nederland kan verwarrend zijn. Het behoort niet tot de inheemse diersoort want is geïntroduceerd in de 18de eeuw voor de jacht. De moeflon komt dus van oorsprong niet in Nederland voor en wordt daarom een exoot (uitheems) genoemd.






Sikahert

Het sikahert komt van oorsprong niet in Nederland voor en wordt daarom een exoot genoemd. Het sikahert hoort oorspronkelijk thuis in oostelijk Azië – Japan, China en de Sovjet-Unie. Eind van de 19de eeuw is het als parkhert in West- en Midden-Europa geïntroduceerd (ook in Nieuw-Zeeland). Later is het in diverse landen in Europa verwilderd en het komt nu voor in onder andere Engeland, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Polen en Denemarken. In Nederland worden zeer zelden dieren gemeld. 



Oehoe (vogelopvang biotoop wildpark Anholter Schweiz)

Achterin het biotoop wildpark Anholter Schweiz, op een rustige locatie,  staat een grote Volière/Gaaskooi waar een aantal Oehoe's worden gehouden die niet zelfstandig meer in het wild kunnen leven.
De uilen die wij gezien hebben konden niet meer vliegen en worden daar opgevangen.





Zo trots als een Pauw






Ezel









Wisent

De wisent is het grootste nog levende landzoogdier op het Europese continent. De wisent wordt ook wel de Europese bizon genoemd. 
Er zijn minder dan 6000 wisenten op de hele wereld. Dit aantal is lager dan het volgens het IUCN-actieplan gestelde aantal om de toekomst van de soort in het wild te waarborgen. De soort is vooral erg kwetsbaar omdat verreweg het grootste deel van de totale populatie op enkele locaties (Polen, Wit-Rusland) leeft. Ziekte-uitbraken, ongecontroleerde jacht en/of achteruitgang van genetische variatie door inteelt zijn mogelijke bedreigingen voor het behoud van de soort.












Wilde katten