Copyright!

Copyright bepalingen zijn van toepassing op de foto's. Kopiëren van foto's is niet toegestaan. Bij constatering zal het commerciële tarief worden gefactureerd conform jurisprudentie van de fotografen federatie.

zondag 27 april 2014

Grootste zoetwatermoeras van Nederland

Het grootste zoetwatermoeras van Nederland, onderdeel van de Oostvaardersplassen, zal in 2015, drie jaar lang geheel worden drooggelegd. Dat staat in het concept van het Natura 2000 beheerplan voor het natuurgebied waar de bioscoopfilm De Nieuwe Wildernis is opgenomen.
Klik hier voor meer info (artikel uit de Volkskrant)






Paapje (man)

Paapje (man)

zondag 6 april 2014

Boerengans , tamme gans, huisgans of witte gans

Deze gans (anser anser domesticus) in de volksmond boerengans , tamme gans, huisgans, soepgans of witte gans genoemd. En dan nog zeggen: "Zo dom als een gans"?!  komen heel veel voor bij vijvers en in parken. Vroeger werden ze thuis gehouden voor eieren en vlees. Tegenwoordig zie je ook steeds vaker in de natuurgebieden.





Galloway-runderen in natuurgebied Naardermeer

In het natuurgebied Naardermeer, eigendom van Natuurmonumenten, loopt sinds 1987 een kudde Galloway-runderen rond. Dat zijn stevige, doorgaans zwarte runderen, zonder hoorns en met een wollige vacht. De kudde wordt sinds 2004 beheerd door natuurontwikkelingsorganisatie FREE Nature
De dieren dragen gele oormerken, want het zijn ‘gehouden’ dieren, wat betekent dat de beheerder een zorgplicht heeft. Dat is volgens Wouter Slors van FREE Nature niet meer dan logisch, want Galloways zijn indertijd gefokt als landbouwhuisdier en geen echt wilde dieren..... Maar wel heel indrukwekkend als je  (zonder hekje ertussen) Oog in Oog met zo'n stier komt te staan waar het kwijl uit zijn bek druipt. Dan kom ik liever een lammetje tegen.





---
vrijdag 25 april weer terug gegaan 
en trof ik de runderen in het water aan











vrijdag 4 april 2014

Voormalige regeringsvliegtuig de DOUGLAS DC-3 PH-PBA (Dakota)

De Dutch Dakota Association (DDA) is een Nederlandse stichting die in 1982 is opgericht als vliegend luchtvaartmuseum. De stichtingsnaam verwijst naar het historische vliegtuigtype Douglas DC-3 dat door de Royal Air Force meestal Dakota werd genoemd. 
Beschermheer was Z.K.H. Prins Bernhard, voormalig eigenaar van twee van de zes toestellen van de DDA. 

In 1998 werd het voormalige regeringsvliegtuig de DC-3 PH-PBA overgedragen aan de DDA.
Dit toestel heeft een VIP-interieur met 17 zitplaatsen. 

Gefotografeerd boven Vinkeveen 

dinsdag 1 april 2014

Workshop Natuurfotografiie Natuurpark Lelystad 27 september 2014

 

WORKSHOP FOTOGRAFIE & NATUURBELEVING

NATUURPARK LELYSTAD

ZATERDAG 27 SEPTEMBER 2014

VOLGEBOEKT






zaterdag 27 september 2014 10:00 - 14:30 uur
Deze Natuurbelevingworkshop is geschikt voor deelnemers vanaf 10 jaar. Ook deelnemers met een compact camera (met instel-mogelijkheden) zijn van harte welkom. Indien je een lichtgewicht statief hebt wordt het aangeraden deze mee te nemen.
Natuurpark Lelystad is geen natuurgebied in strikte betekenis, maar wel een zeer natuurrijk terrein met een afwisselend, waterrijk en parkachtig landschap. Er leven met uitsterven bedreigde diersoorten zoals wisent, Przewalskipaard, otter, bever en Pater Davidshert. Ook minder bedreigde diersoorten zoals wild zwijn, edelhert, eland en ooievaar zwerven er rond. Natuurlijk ontbreekt de ‘echt wilde’ fauna niet. De kans is aanwezig in het park een ree, konijn, vos, wezel, hermelijn of bunzing waar te nemen. De vogelbevolking in dit afwisselende landschap met vooral loofhout is bijzonder rijk.
Een uitgelezen locatie voor iedere amateurfotograaf! Onder leiding van natuurfotograaf / IVN-natuurgids Michiel Leegerstee wordt een rondgang langs enkele bijzondere plekken in park gemaakt. Tijdens de rondwandeling is er steeds ruim voldoende tijd om uitgebreid de dieren en planten op de foto te zetten. Michiel geeft de deelnemers een uitgebreid advies voor de juiste instellingen en functies  van de camera voor algemene Natuurfotografie. Speciale aandacht wordt gegeven aan compositie, standpunt, licht, bewegende en stilstaande onderwerpen.
Om met ander ogen naar je omgeving te kijken (leren waarnemen) worden er foto opdrachten gegeven.
Om 10:00 worden de deelnemers verwacht.  Na een inleiding over het verloop van de dag en kort voorstelrondje geeft Michiel uitleg over de wijze waarop een mooie natuurfoto gemaakt kan worden en geeft daarmee meteen de eerste hints en tips aan de deelnemers. Hierna gaan we het park in om verschillende dieren te fotograferen. De waardevolle praktijkaanwijzingen zorgen ervoor dat alle deelnemers een aantal geslaagde foto’s kunnen maken. Om ca.14:30 zijn we weer terug in het restaurant waar met een kop koffie/thee of frisdrank  de workshop nabespreken.
Wanneer: zaterdag 27 september 2014 10:00 - ca. 14:30 uur
Deelname kosten voor de groepsworkshop zijn € 47,50 p.p.,
Inclusief een consumptie bij de nabespreking (kop koffie/thee/frisdrank) en een samenvatting.

Exclusief parkeerkosten.
U ontvangt dan nadere informatie.