Copyright!

Copyright bepalingen zijn van toepassing op de foto's. Kopiëren van foto's is niet toegestaan. Bij constatering zal het commerciële tarief worden gefactureerd conform jurisprudentie van de fotografen federatie.

maandag 21 december 2015

Rode eekhoorn, zo slim ...

In Nederland is het meestal de rode eekhoorn wanneer je een eekhoorn ziet. De eekhoorn is een knaagdier welke overdag actief is. Een klein diertje van gemiddeld 20 cm en 300 gram met een enorme pluimstaart van gemiddeld 17 cm lang. Een staart bijna zolang als het hele diertje. Een staart welke voor het evenwicht zorgt maar ook als ‘wapen’ dient. Het maken van zwaaiende bewegingen wanneer er dreiging of gevaar is. Ook herkenbaar zijn de pluimpjes op zijn oren, deze zijn echter alleen in de wintermaanden aanwezig. Eekhoorns kan men het hele jaar door, voornamelijk in bosrijke gebieden, in heel Nederland aantreffen.  De kleur van de rode eekhoorn is waarschijnlijk de reden dat we de eekhoorn rode eekhoorn noemen, want wanneer de onder- of opgaande gaande zon haar stralen laat schijnen op de eekhoorn, maakt het dat de eekhoorn glanzend rood is met een witte buik.

Leven er eekhoorns bij jou in de buurt? Lok ze dan je tuin in met een voederhuisje gevuld met doppinda’s, hazelnoten, beukenootjes of speciaal eekhoornvoer. Na 5 weken geduld,  hebben ze het voederhuisje bij mij "eindelijk" ontdekt en komen nu dagelijks een paar pindaatjes halen.

Een eekhoornvoederkastje kan je bestellen bij VIVARA. Klik HIER


 









Als je op de eerste foto klikt worden alle foto's groter weergegeven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Uw reactie wordt op prijs gesteld ... / Replies are welcome ... / Les réponses sont les bienvenues ...