Copyright!

Copyright bepalingen zijn van toepassing op de foto's. Kopiëren van foto's is niet toegestaan. Bij constatering zal het commerciële tarief worden gefactureerd conform jurisprudentie van de fotografen federatie.

donderdag 14 oktober 2010

Uitvaartfotografie

Vandaag een emotioneel fotoverslag gemaakt van een uitvaart in Crematorium Purmerend.

Fototechnisch een grote uitdaging door de grote contrasten tussen helder invallend licht, tegenlicht, felle reflexverlichting, donkere delen en donker geklede mensen.
1 tegenvaller: de camera op statief, die met draadloze afstandbediening foto’s maakte stopte er halverwege mee door een lege accu. Hele nacht opgeladen geweest? Door de verdekte opstelling van de camera kon ik de accu niet wisselen tijdens de uitvaart. Goedkoop is dan toch duurkoop het waren imitatieaccu’s uit HongKong. Gelijk maar originele accu's besteld ter vervanging.

Over het geheel bekeken een mooie en waardige reportage gemaakt die zal ondersteunen in de latere rouwverwerking.


Een uitvaartreportage is een dankbare opdracht, die ik discreet en geheel naar wens van de nabestaanden uitvoer. Mijn aanwezigheid tijdens de uitvaart is zoveel mogelijk onopvallend. Alleen op de voorgrond om een moment of situatie vast te leggen die later in de rouwverwerking belangrijk kan zijn maar altijd met gevoel voor sereniteit. Naast een camera in mijn hand, maak ik gebruik van een discreet opgestelde camera met draadloze afstandbediening (zie foto) op een gepaste afstand van de nabestaanden en genodigden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Uw reactie wordt op prijs gesteld ... / Replies are welcome ... / Les réponses sont les bienvenues ...