Copyright!

Copyright bepalingen zijn van toepassing op de foto's. Kopiëren van foto's is niet toegestaan. Bij constatering zal het commerciële tarief worden gefactureerd conform jurisprudentie van de fotografen federatie.

zondag 11 juli 2010

Boomkikkers


Zaterdag 10 juli, Boomkikkerworkshop






Afgesproken om 09.30 uur in Harmelen,als vertrekpunt voor een lange autorit naar de achterhoek zonder airco, buitentemperatuur 39 graden.
Een unieke temperatuur voor Nederland voor de zoektocht naar een uniek beestje.


De Boomkikker is een kleine kikker met een lengte tot 4,5 centimeter. De Boomkikker wijkt af van andere kikkers omdat hij zuignapjes aan de poten heeft. Hiermee kan hij op gladde en steile oppervlakten lopen en kan hij in planten klimmen.
Boomkikkers zijn zonaanbidders en zoeken de zonnige plaatsen op. Deze vinden ze vaak in de vorm van bramenstruiken. Deze bramenstruiken hebben bladeren waar de Boomkikker goed op kan zitten. Bij gevaar kan de Boomkikker snel beschutting zoeken. De Boomkikker kan dan van de bladeren afspringen en kan schuilen tussen de doornen van de bramenstruik.



Jeroen tussen de bramen op zoek naar een kikker








De statieven staan klaar, apparatuur bij de hand. Mogelijk door de hoge temperatuur lieten de kikkers zich niet vangen om model te staan voor mooie plaatjes.








Het was niet geheel ongevaarlijk bij het poeltje van de "Boerlekeerls".
Zijn hand steekt uit het water om je te pakken.
De Boerlekeerls is een boeman waarmee in vroeger tijden in de achterhoek kinderen angst werd aangejaagd om ze op die manier bij putten, sloten en poelen vandaan te houden.







Jeanette is niet bang en maakt de mooiste foto's van een ander soort kikker.
Zie meer natuurfoto's op haar Blog.











Verscholen tussen de blaadjes: De Boomkikker.








































Wel groen, kan ook klimmen maar geen boomkikker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Uw reactie wordt op prijs gesteld ... / Replies are welcome ... / Les réponses sont les bienvenues ...