Copyright!

Copyright bepalingen zijn van toepassing op de foto's. Kopiëren van foto's is niet toegestaan. Bij constatering zal het commerciële tarief worden gefactureerd conform jurisprudentie van de fotografen federatie.

dinsdag 25 oktober 2016

Indrukwekkend zoombereik Canon Powershot G3X 24-600 mm

Met een goede camera maak je niet vanzelfsprekend goede foto's.

Je kan het wel proberen door de camera op de automaat te zetten, te richten op je onderwerpen en klikken maar. Zo doen de Japanners het ook die Nederland in 1 dag bezoeken. Even stoppen bij de molen, allemaal uit de bus. Klikken maar, molen staat er op en weer terug naar de bus die naar de volgende bezienswaardigheid rijdt.
Of je nu een ervaren fotograaf bent of een beginner allebei heb je het zelfde startpunt bij de aanschaf van een nieuwe camera: De (on)mogelijkheden leren kennen.
Als je binnen de grenzen blijft van de technische beperkingen kan je allermooiste foto's maken. 

Bijvoorbeeld de ISO-waarden, die kan je op automaat zetten en handmatig heel hoog zetten. Heb je dan nog wel een mooie foto om later te vergroten bij de hoogste ISO-stand? Daar kan je alleen maar achter komen als je proefopnamen gaat maken. Te beginnen in een schemerige (huis)kamer op de laagste ISO waarde en in stapjes steeds hoger gaan,  foto's vanaf het zelfde standpunt en onderwerp maken. Dan kom je er achter als je daarna de foto's bekijkt op je PC dat boven een bepaalde waarde er (te) veel ruis in de foto zit. De ISO-waarde dat je de foto nog acceptabel vind kan je vastzetten in je camera bij gebruik van de "automatische" stand van ISO. Handig om te weten als je paddenstoelen onder de bomen in een bos gaat fotograferen of in een minder goed verlichte kamer. (later volgen mijn proefopnamen op deze blog).

Een ander  voorbeeld is ervaring opdoen met het indrukwekkende zoombereik van de Canon Powershot G3X: van een brede kijkhoek 24 mm tot telezoom 600 mm.
Eerst heb ik op de automaat-stand een paar proef-opnamen gemaakt om het verschil in bereik te leren kennen. Handig om te weten of je wel of niet een scherpe foto verwacht van een vogeltje die hoog in de boom zit of een schuw edelhert die ver buiten het bereik van mensen aan het grazen is.

Wordt vervolgd.

Voorbeeld 1A -  24 mm
Voorbeeld 1B - 600 mm

Voorbeeld 2A - 24 mm
Voorbeeld 2B - ingezoomd 600 mm
Voorbeeld 3A - 24 mm
Voorbeeld 3B - 600 mm


Als je op de eerste foto klikt worden alle foto's groter weergegeven





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Uw reactie wordt op prijs gesteld ... / Replies are welcome ... / Les réponses sont les bienvenues ...