Copyright!

Copyright bepalingen zijn van toepassing op de foto's. Kopiëren van foto's is niet toegestaan. Bij constatering zal het commerciële tarief worden gefactureerd conform jurisprudentie van de fotografen federatie.

dinsdag 1 april 2014

Workshop Natuurfotografiie Natuurpark Lelystad 27 september 2014

 

WORKSHOP FOTOGRAFIE & NATUURBELEVING

NATUURPARK LELYSTAD

ZATERDAG 27 SEPTEMBER 2014

VOLGEBOEKT






zaterdag 27 september 2014 10:00 - 14:30 uur
Deze Natuurbelevingworkshop is geschikt voor deelnemers vanaf 10 jaar. Ook deelnemers met een compact camera (met instel-mogelijkheden) zijn van harte welkom. Indien je een lichtgewicht statief hebt wordt het aangeraden deze mee te nemen.
Natuurpark Lelystad is geen natuurgebied in strikte betekenis, maar wel een zeer natuurrijk terrein met een afwisselend, waterrijk en parkachtig landschap. Er leven met uitsterven bedreigde diersoorten zoals wisent, Przewalskipaard, otter, bever en Pater Davidshert. Ook minder bedreigde diersoorten zoals wild zwijn, edelhert, eland en ooievaar zwerven er rond. Natuurlijk ontbreekt de ‘echt wilde’ fauna niet. De kans is aanwezig in het park een ree, konijn, vos, wezel, hermelijn of bunzing waar te nemen. De vogelbevolking in dit afwisselende landschap met vooral loofhout is bijzonder rijk.
Een uitgelezen locatie voor iedere amateurfotograaf! Onder leiding van natuurfotograaf / IVN-natuurgids Michiel Leegerstee wordt een rondgang langs enkele bijzondere plekken in park gemaakt. Tijdens de rondwandeling is er steeds ruim voldoende tijd om uitgebreid de dieren en planten op de foto te zetten. Michiel geeft de deelnemers een uitgebreid advies voor de juiste instellingen en functies  van de camera voor algemene Natuurfotografie. Speciale aandacht wordt gegeven aan compositie, standpunt, licht, bewegende en stilstaande onderwerpen.
Om met ander ogen naar je omgeving te kijken (leren waarnemen) worden er foto opdrachten gegeven.
Om 10:00 worden de deelnemers verwacht.  Na een inleiding over het verloop van de dag en kort voorstelrondje geeft Michiel uitleg over de wijze waarop een mooie natuurfoto gemaakt kan worden en geeft daarmee meteen de eerste hints en tips aan de deelnemers. Hierna gaan we het park in om verschillende dieren te fotograferen. De waardevolle praktijkaanwijzingen zorgen ervoor dat alle deelnemers een aantal geslaagde foto’s kunnen maken. Om ca.14:30 zijn we weer terug in het restaurant waar met een kop koffie/thee of frisdrank  de workshop nabespreken.
Wanneer: zaterdag 27 september 2014 10:00 - ca. 14:30 uur
Deelname kosten voor de groepsworkshop zijn € 47,50 p.p.,
Inclusief een consumptie bij de nabespreking (kop koffie/thee/frisdrank) en een samenvatting.

Exclusief parkeerkosten.
U ontvangt dan nadere informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Uw reactie wordt op prijs gesteld ... / Replies are welcome ... / Les réponses sont les bienvenues ...