Copyright!

Copyright bepalingen zijn van toepassing op de foto's. Kopiëren van foto's is niet toegestaan. Bij constatering zal het commerciële tarief worden gefactureerd conform jurisprudentie van de fotografen federatie.

woensdag 5 augustus 2015

Met de 4x4 door Oostvaardersplassen - roofvogels inventariseren

4 augustus 2015, Roofvogels inventariseren in de Oostvaardersplassen met de terreinwagen van Staatsbosbeheer met achter het stuur Boswachter Leo Smits. Om 8 uur beginnen bij de Oostvaarders (aan de Almeerse kant). Alle roofvogels die we tegenkomen in het gebied worden in het gps-systeem ingevoerd en rond 11 uur zullen we klaar zijn met deze inventarisatie en terug zijn bij de Oostvaarders.

Meenemen: verrekijker, telescoop (zonder statief, met rijstzak evt), camera (voor de leuke snelle plaatjes onderweg - zie deze blog) en natuurlijk opgefriste roofvogelherkenningskennis (leuk woord voor galgje). Het blijft afwachten wat we zullen gaan zien, maar het is altijd leuk, leerzaam en gezellig. Qua kleding vooral ff kijken naar de weersvoorspelling en rekening houden met dat de ramen in de auto open zullen zijn merendeels. Eten en drinken hoef je niet mee te nemen, tenzij je natuurlijk enorm hongerig of dorstig denkt te worden onderweg. 
Groetjes, Inge Hagens 
Stichting Vogel- en Natuurwacht 'Zuid-Flevoland'



Het inventarisatie-team

De 4x4 van Staatsbosbeheer oostvaardersplassen

Boswachter Leo Smits achter het stuur


Ver achter ons Koniks

Jong geleerd, oud gedaan


Vogelaar Jan Boshuizen

Leo Smits

Jan van de Boschpad



Edelherten (in de regen )- met bastgewei




Heckrund

Heckrund - The Bull



Slechtvalk heeft wilde eend " geslagen" 

Roodborsttapuit (juveniel)


Rode Wouw

Slecht Valk

Kijkhut De zeearend



























2 opmerkingen:

Uw reactie wordt op prijs gesteld ... / Replies are welcome ... / Les réponses sont les bienvenues ...