Copyright!

Copyright bepalingen zijn van toepassing op de foto's. Kopiëren van foto's is niet toegestaan. Bij constatering zal het commerciële tarief worden gefactureerd conform jurisprudentie van de fotografen federatie.

zondag 24 januari 2016

Merel (Turdus merula)

NatuurWeetje: ‪#‎Merels‬ zijn zogenaamde 'cultuurvolgers'. Dit zijn organismen die hun angst voor de mens hebben overwonnen en daardoor kunnen profiteren van de menselijke cultuur. 
Tot het eind van de 19e eeuw was de merel nog een schuwe en teruggetrokken vogel. Ze leefden in dichte loofbossen en kwamen nauwelijks in contact met mensen. Maar toen ontstond er een gedragsverandering. In de loop van de twintigste eeuw heeft de merel de vele voordelen ontdekt die bewoond landschap ze te bieden heeft: het afval van mensen, de voedselrijke tuinen en parken, de vetbollen en stukjes brood in de winter. Dankzij deze nieuwe strategie is de merel nu de meest wijdverspreide lijster van Nederland. Geschat wordt dat er in Nederland ongeveer één miljoen paar merels broeden en dit aantal neemt nog altijd toe.


mannetje #merel heeft een gitzwart verenkleed, felgele/oranje snavel en smalle, gele oogrand



vrouwtje (pop) #Merel, donkerbruin met iets lichtere, bruinwitte keel en bruingestreepte borst 


Als je op de eerste foto klikt worden alle foto's groter weergegeven



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Uw reactie wordt op prijs gesteld ... / Replies are welcome ... / Les réponses sont les bienvenues ...