Copyright!

Copyright bepalingen zijn van toepassing op de foto's. Kopiëren van foto's is niet toegestaan. Bij constatering zal het commerciële tarief worden gefactureerd conform jurisprudentie van de fotografen federatie.

donderdag 18 februari 2016

‪#‎Mandarijneend‬ (Aix galericulata), een exotische verwilderde eend in Nederland



De #Mandarijneend (Aix galericulata) is een exotische eend die je niet zou verwachten in Nederland. Zeker niet in een bos en dan ook niet in een hele groep van circa 27 mannetjes en vrouwtjes. Een groep eenden heet trouwens een Vlucht eenden. 
De opvallende kleuren van de woerden zijn goede camouflagekleuren. Door het landschap te "scannen" met mijn telelens deed ik deze ontdekking. Meeste foto's zijn sterke crops (uitsneden) gemaakt op een bewolkte dag met een fullframe camera met 400 mm lens, 640 sec. F/5.6 1600 ISO.



De mandarijneend komt oorspronkelijk alleen voor in Oost-Azië, maar ontsnapte vogels, die als siereenden werden gehouden, broeden sinds de jaren ’90 ook in Nederland. Het mannetje is prachtig gekleurd met twee oranje veren die boven het achterlijf uitsteken. De kruin is paars en groen gekleurd, een brede witte wenkbrauwstreep loopt van het oog tot in de nek. De borst is paars en de flanken zijn oranjebruin. De vrouwtjes zijn grijsbruin met maar een kleine wenkbrauwstreep en gevlekte flanken.




                     Als je op de eerste foto klikt worden alle foto's groter weergegeven






















© www.belevingsfotografie.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Uw reactie wordt op prijs gesteld ... / Replies are welcome ... / Les réponses sont les bienvenues ...