Copyright!

Copyright bepalingen zijn van toepassing op de foto's. Kopiëren van foto's is niet toegestaan. Bij constatering zal het commerciële tarief worden gefactureerd conform jurisprudentie van de fotografen federatie.

maandag 24 mei 2010

Pinksterweekend 1



Groenling

Afgelopen lange weekend 's ochtend en/of 's avonds foto's gemaakt in de buurt van de Lepelaarsplassen / Oostvaardersdijk: o.a.: groenling, kneu, putter, staartmees, lepelaars, vos, kievit, vink, zwartkop, fitis, grote zilverreigers, torenvalk, reebok en meer. Veel vogels heb ik misschien wel eens gezien maar daar wist ik het soort niet bij naam van te noemen. Een vogelaar, een ook enthousiaste natuurfotograaf,een vogelboekje en het internet zijn dan de bron van nieuwe kennis.
De eerste plaatjes, niet allemaal super scherp, maar dan wel een uitdaging om de vogeltjes een volgende keer dichter bij te spotten. Dit weekend met name geleerd dat stilstaan in de natuur meer resultaat geeft dan "opzoek" te gaan. Goed om je heen kijken, observeren. Op welke plaats gaat een vogeltje zitten. In een struik of in een boom. Op welk takje of stengel? Grote kans dat het vogeltje daar weer terug komt.

HeggenmusFitis
Staartmees
Staartmees
Kneu
Kleine karekiet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Uw reactie wordt op prijs gesteld ... / Replies are welcome ... / Les réponses sont les bienvenues ...